Yhteisöjen ja yhteisetuuksien tuloveroilmoitusten antamiseen muutoksia

Kirjoittaja

Elisa Vuorinen
Senior Tax Associate, KTM, KLT, Veroasiantuntija, Veropalvelut
+358 50 410 8152

Yhteisöjen ja yhteisetuuksien tuloveroilmoitusten antamiseen muutoksia

Marraskuun 2017 alusta lähtien yhteisöjen ja yhteisetuuksien on annettava tuloveroilmoituksensa sähköisesti.

Tuloveroilmoituksen voi antaa OmaVerossa, joka on korvannut Yhteisöjen veroilmoituspalvelun, tai aiempaan tapaan Ilmoitin.fi tai Tyvi-palveluiden kautta. Paperilomakkeita voi käyttää vain, jos jokin erityinen syy estää käyttämästä sähköistä palvelua. Mikäli veroilmoitus on annettu paperilla ennen 1.11.2017, sitä ei tarvitse antaa uudelleen sähköisesti. Sähköisestä ilmoittamisesta huolimatta Verohallinto lähettää päätökset edelleen myös postitse. Kokeneiden asiantuntijoidemme veroneuvonta auttaa tarvittaessa.

Yhteisö tarvitsee Katso-tunnisteen, jotta voi antaa veroilmoituksensa sähköisesti. Katso-tunnistus on Väestörekisterikeskuksen tarjoama, yrityksiä varten luotu tapa tunnistautua viranomaisten sähköisiin palveluihin. Katso-tunnisteen avulla yhteisö voi myös valtuuttaa tilitoimiston antamaan yrityksen ilmoitukset sähköisesti.

Yhteisöjen veroilmoituspalvelussa annettuja veroilmoituksia ei siirretä OmaVeroon. Yhteisöjen veroilmoituspalvelu on 2.5.2018 asti katselutilassa, jolloin palvelusta voi esimerkiksi ottaa talteen aiempia veroilmoituksia.